ΟΛΟΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ στην ΕΡΤ, ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Κ' ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ τον ΑΓΩΝΑ.ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ την ΚΑΤΑΛΗΨΗ.ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ τη ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ.

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Πρωτοβουλία συντονισμού

Γ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ
ΤΑΫΓΕΤΟΥ 60, ΠΑΤΗΣΙΑ, ΑΘΗΝΑ
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 34
20/06/2013
Προς:
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ
ΕΝΩΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ Α’ΑΘΗΝΑΣ
ΕΛΜΕ Α’ ΑΘΗΝΑΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΑΣΚΑΛΩΝ Α’ ΑΘΗΝΑΣ
Κοιν: ΟΛΜΕ
ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ Γ’ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ
ΘΕΜΑ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ
Το ΔΣ της Γ΄ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ σε ανοιχτή συνεδρίαση με συμμετοχή συναδέλφων στις 20-6-13, αποφάσισε ότι ο κλάδος μας οφείλει  μπροστά στην ολοκληρωτική επίθεση που δέχονται οι εκπαιδευτικοί και το δημόσιο σχολείο από την τρικομματική συγκυβέρνηση,  ΕΕ και ΔΝΤ,  να εντείνει τις δράσεις του,  να οργανώσει και να συσπειρώσει στον αγώνα του ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα, ανοίγοντας τα φλέγοντα ζητήματα που αφορούν τη διάλυση του δημόσιου σχολείου στην ελληνική κοινωνία.

Η τρικομματική κυβέρνηση, με τη γνωστή αντιδημοκρατική της μέθοδο του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» και τις άνομες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, επιστρατεύει «προληπτικά» τους εκπαιδευτικούς, καταργεί το δικαίωμα στην ελεύθερη αντικειμενική πληροφόρηση κλείνοντας την ΕΡΤ και απολύοντας τους εργαζόμενούς της, αλώνει το κοινωνικό αγαθό της Υγείας  κλείνοντας κλινικές και νοσοκομεία,  και επανέρχεται στην προσφιλή της τακτική της πλήρους υποβάθμισης και διάλυσης του δημόσιου σχολείου.
Ανακοινώθηκαν ήδη οι συγχωνεύσεις-καταργήσεις 200 δημοτικών σχολείων σε όλη την χώρα, και από στιγμή σε στιγμή ανακοινώνονται νέες συγχωνεύσεις σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ταυτόχρονα, οι διοικήσεις με στόχο τις αναγκαστικές μετακινήσεις, τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις χιλιάδων εκπαιδευτικών, μαγειρεύουν  τις ‘’υπεραριθμίες’’ των συναδέλφων που θα χάσουν τις οργανικές τους θέσεις μετά τις στοχευμένες απαράδεκτες αποφάσεις της αύξησης του διδακτικού ωραρίου, της αύξησης μαθητών ανά τμήμα, της μείωσης μαθημάτων και κατευθύνσεων.
Θα ακολουθήσει ο νόμος για το ‘’νέο’’ εξετασιοκεντρικό Γενικό και Τεχνολογικό Λύκειο που θα επιχειρήσουν να περάσουν μέσα στο καλοκαίρι και που θα αλλάξει δραματικά τα δεδομένα για μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Λόγω του λαϊκού ξεσηκωμού με κέντρο την ΕΡΤ και του προσεχούς Συνεδρίου της ΟΛΜΕ, καθυστερούν  σκόπιμα  τις υπουργικές αποφάσεις, τα Προεδρικά διατάγματα και τα σχέδια νόμων, για να τα  φέρουν μέσα στο καλοκαίρι θεωρώντας ότι ο εκπαιδευτικός κόσμος θα είναι ανίσχυρος να αντιδράσει.
Το ΔΣ της Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας καλεί όλους τους συναδέλφους να βρίσκονται σε διαρκή αγωνιστική ετοιμότητα, και για την αποτελεσματικότερη οργάνωση της δράσης μας για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και των εργασιακών μας δικαιωμάτων, καλεί σε σύσκεψη την ομοσπονδία γονέων, τις ενώσεις Γαλατσίου, 5ου Διαμερίσματος και 6ου Διαμερίσματος Αθήνας και τις ΕΛΜΕ περιοχής Α’ Αθήνας, τα σωματεία των δασκάλων της περιοχής
Την ΤΡΙΤΗ 25/06/2013 και ώρα 7:00 μμ στα γραφεία της ΟΛΜΕ
Για το ΔΣ  της Γ ΕΛΜΕ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΟΚΛΑΣ ΜΠΑΜΠΗΣ 
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΞΥΠΟΛΙΑ ΔΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: